Ocna Sugatag este plasata ideal, in centrul Maramuresului istoric. Probabil acesta este un alt motiv pentru care turistii doresc sa se cazaze in localitate.
Maramuresul este printre putinele zone in care s-au conservat obiceiurile, arhitectura, portul popular, dar si calitatea omului.
Mai jos vom enumera in functie de distanta obiectivele turistice pe care le puteti vizita, daca alegeti sa faceti un popas in Ocna Sugatag.
Baile si piscinele cu apa sarata
Distanta: 0km (in localitate)
Ocna Sugatag este renumita pentru apa sarata. Aceasta are cea mai mare concentratie de sare din Romania si este benefica in problemele reumatice, dermatologice si ginecologice.
In localitate veti gasi 3 locatii principale cu apa sarata: vechile bai baleneoclimaterice, Complexul Turistic Holiday si Complexul Turistic Lacul Sarat. Sau puteti vizita lacul Ioregy, care are o salinitate putin mai redusa. De asemenea in apropiere de acest lac se gaseste si namol.
Manastirea Barsana
Maramuresul este numic “tara lemnului”. Manastirea Barsana este faimoasa prin arhitectura specifica secolului 18 si picturi murale.
Distanta: 9km (Barsana)
Partiile de ski de la Cavnic
Daca vizitezi Maramuresul in timpul iernii, o vizita la partiile de ski este absolut necesara.
Distanta: 19km (Cavnic)
Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet
Un memorial care te face sa intelegi chinurile prin care au trecut cei care se opuneau regimului regimul comunist
Distanta: 20km (Sighetu Marmatiei)
Casa memoriala Elie Wiesel
Elie Wiesel, scriitor si castigator de premiu nobel. Viziteaza-i casa pentru a intelege viata si munca sa, dar si ce insemna sa fii evreu in Maramures.
Distanta: 20km (Sighetu Marmatiei)
Muzeul Satului Maramuresean din Sighetul Marmatiei
Cel mai bun loc pentru a intelege Maramuresul istoric si cum era viata in trecut pe aceste plaiuri de vis. Muzeul te duce inapoi in timp, intr-un sat maramuresean cu ulite intortocheate si te ajuta sa intelegi ca o viata implinita o poti afla, doar conlucrand cu natura.
Distanta: 20km (Sighetu Marmatiei)
Cimitirul Vesel de la Sapanta
Cine s-ar fi gandit ca un cimitir iti poate aduce zambetul pe buze? Poate de aceea turisti din intreaga lume viziteaza Cimitirul Vesel de la Sapanta.
Distanta: 25km (Sapanta)
Lacul Albastru din Baia Sprie
Un loc mai putin cunoscut, dar de un farmec aparte. Lacul isi schimba culoarea in functie de vreme si de anotimp. Uneori este de un albastru verzui, de vis, parca desprins din filme.
Distanta: 35km (Baia Sprie)
Turnul lui Stefan din Baia Mare
Turn construit in secolul al 15-lea din piatra masiva pentru a marca victoria impotriva otomanilor. Urcarea se face pe o scara in spirala din piatra, continuata de scari de lemn. Odata ajunsi sus privelistea asupra Baii Mari este unica.
Distanta: 50km (Baia Mare)
Muzeul de mineralogie din Baia Mare
Daca tot v-ati propus sa ajungeti la Baia Mare, Muzeul de mineralogie este un “must see” (“trebuie sa vezi”). Muzeul este raspandit pe 900 mp si gazduieste aproximativ 1000 de piese (roci si fosile). Acesta este cel mai mare muzeu regional din Europa. Multe exponate sunt unicat in lume.
Distanta: 50km (Baia Mare)
Mocanita de la Viseu (Valea Vaserului)
Daca nu te-ai plimbat cu Mocanita pe Valea Vaserului la Viseu, ai vizitat degeaba Maramuresul. Traseul pitoresc prin inima padurii, combinat cu sunetul mocanitei (propulsata de un motor pe abur) si al sinelor, iti vor oferi momente unice de relaxare. Astfel de momente doar in Maramures gasesti.
Distanta: 50km (Viseul de Sus)
Cascada Cailor de la Borsa
Cea mai inalta cascada din Romania. Apa adunata intr-un circ glaciar se revarsa peste zona numita Podul Cailor, unde se spune ca un grup de cai a cazut in gol, din cauza cetii. Cascada este accesibila atat la pas cat si cu telescaunul.
Distanta: 70km (Borsa)